Over mi’j

Geboorn en getoogn in Sint Jansklooster schrief ik, Frouk Alice, sinds 2003 eigentiedse verhaaln in et dialect van mien geliefde dörp. Die verhaaln bin joarnlang in de Stentor as columns publiceerd woardeur ik steeds meer een ‘bekende’ wörde in de dialectwereld.

In 2004 gaf de IJsselacademie dan ok mien eerste bundel uut, mit as titel Meinsen kienders! en in 2006 was ik ien van de schrievers van wie bi’j de IJsselacademie een luuster-cd verscheen, onder de titel Spetter! Op die cd lees ik dartien verhaalties veur. De bundel die de IJsselacademie doarnoa van mi’j uutbracht is te beschouwn as een vervolg op Meinsen kienders! en draagt de titel ‘Löslaoten’. Ok doarin beschrief ik et reiln en zeiln binn ons gezin mit vief opgruuiende kienders woarvan iene mien man is. De probleemn woar ik as drokke moeder en echtgenote teengan lope, wörn in beide bundels (noar men zeg) ‘herkenbaar, en vake ok hilarisch beschreevm’.

Inmiddels bin de kienders groter, eb ik al joaren een bane buutnshuus en bin de perikeln binn et gezin dus ok veranderd. Want pubers kunn eignwies weezn, maar ie kunn der ok enörm van genietn. En dat doe ik, al kump dat deur mien sarcasme soms wel ies anders over. Dat ik gien perfecte moeder bin, steek ik dan ok niet onder stoeln of bankn. Inteengdeel, in al mien verhaaln vienn ie, en ik citeer: ‘een mengeling van zelfkritiek, eerlijkheid en humor.’

Deur de joarn hin bin diverse verhaaln van mi’j publiceerd in verschillende tiedschriftn en verzamelbundels. De columns verschienn moandelijks in et huus-an-huus-blad van Sint Jansklooster.
Ik mag graag mit mien columns en optreedns de meinsn an et lachn maakn. Want saamn lachn um doodgewone maar o, zo herkenbare dingn schept een band die iezerstark is. Boovdien is de humor in et dialect biezunder en uniek.

De IJsselacademie ef et ies zo verwoord: “Frouk Alice is deur heur ansprekende presentatie een graag geheurde gastspreker bij veule verienigingn en groepn in de varre omtrek.”

Op disse website vien ie, onder elke titel van de drie uutgaavn, enkele columns uut de beide boekies en een paar geluudsfragmentn van de cd. Ik eb ze der niet allemoale op e-zet umdat ik oe lekker wil maakn um ’t ien of ’t ander an te schaffn. Onder et koppien ‘Ni’jste columns’ publiceer ik mit regelmoat de columns zoas die verschienn in de plaatselijke krantn van St. Jansklooster en wiede umgeving.